Oppositionen savner Kuupik Kleist

Siumuts og Atassuts gruppeformænd i Inatsisartut, Malik Berthelsen og Finn Karlsen, skriver i en fælles pressemeddelelse, at formanden for Naalakkersuisut, Kuupik Kleist, deltager for lidt i tingets debatter. Selv mener han, at han deltager, når der er behov for det.
17. oktober 2009 15:47

Han har ifølge de to gruppeformænd kun deltaget i debatten én eneste gang, siden samlingen begyndte den 25. september.

- Vi undrer os stærkt over, at landsstyreformanden ikke følger med i de for samfundet så vigtige debatter i tinget og på den måde får føling med, hvad der diskuteres, skriver Malik Berthelsen og Finn Karlsen.

Men Kuupik Kleist følger med i alle debatter. Det siger han til sermitsiaq.gl.

- Men det er kun få emner under mine ansvarsområder, der har været på dagsordenen indtil nu. Og derfor følger jeg de fleste debatter fra mit kontor, siger Kuupik Kleist.

Han gør opmærksom på, at at han hver dag kommer i Landstingssalen.

- Men efter at den nye debatform er indført, er det meget begrænset, hvad landsstyremedlemmer, der ikke direkte har med en sag at gøre, kan blande sig i, siger Kuupik Kleist. Han peger desuden på, at hverken Malik Berthelsen eller Finn Karlsen kan bestemme, hvor han skal opholde sig hvor længe.

- Det kan vel heller ikke være afgørende for kvaliteten af ens arbejde, hvor længe man opholder sig i mødesalen, slår Kuupik Kleist fast overfor Sermitsiaq.gl