Oppositionen: Danmark bør rydde op efter oliespild

Det er Danmark, der bør have ansvaret for de oprydningen af en eventuel grønlandsk oliekatastofe, mener den danske opposition.
Skrevet af Jette Andersen
19. juni 2010 14:25

Det er den radikale miljøordfører, Johannes Poulsen, der sammen med Socialdemokraterne og SF vil rejse sagen over for regeringen og opfordre den til at påtage sig dét ansvar.
Opfordringen kommer efter, at miljøminister Karen Ellemann på mødet med de arktiske miljøministre i Ilulissat i sidste uge gjorde det klart, at offshore olieboringer i Arktis ikke var hendes ansvar.
Den radikale Johannes Poulsen mener dog, at Danmark ikke kan afskrive sig et miljømæssigt ansvar.
- Det internationale havmiljø er dansk ansvar, hvis der skulle ske noget.Det er den radikale miljøordfører, Johannes Poulsen, der sammen med Socialdemokraterne og SF vil rejse sagen over for regeringen og opfordre den til at påtage sig dét ansvar.

Opfordringen kommer efter, at miljøminister Karen Ellemann på mødet med de arktiske miljøministre i Ilulisat i sidste uge gjorde det klart, at offshore olieboringer i Arktis ikke var hendes ansvar.

Den radikale Johannes Poulsen mener dog, at Danmark ikke kan afskrive sig et miljømæssigt ansvar.

- Det internationale havmiljø er dansk ansvar, hvis der skulle ske noget. Det kan jeg ikke se, at miljøministeren og resten af regeringen kan undslå sig for, siger han til fagbladet Ingeniøren.

SF’s miljøordfører, Ida Auken er enig:

- Det er uansvarligt, at den danske miljøminister kaster ansvaret fra sig.

Også Socialdemokratiets miljøordfører, Mette Gjerskov, er bekymret:

- Jeg vil bede om en redegørelse fra miljøministeren. Hun må tage kontakt til sin grønlandske kollega og få at vide, hvad der præcis foregår, og hvilke undersøgelser, der ligger til grund for at give den tilladelse, siger Mette Gjerskov til Ingeniøren.