Opdateret: Stor jubel over madpris til Hotel Artic

Friske fisk, rensdyr og moskus. Der var hæder til det grønlandske køkken i dag, da Hotel Artic i Ilulissat modtog Nordisk Råd fornemme madpris- Hædersdiplom for Ny Nordisk Mad 2009. Og hæderen vakte selvfølgelig glæde hos Jens Jørgen Schmidt Reimer, der er kok på hotellet.
Skrevet af Mikkel Bjarnø Lund
23. oktober 2009 14:23

- Det er et stort skulderklap til os og det hårde arbejde, vi har udført det sidste års tid. Det betyder meget for os, og vi er rigtigt glade, siger Jens Jørgen Schmidt Reimer, der er kok på Hotel Artic.

Kokken mener selv, at det er deres nye måde at lave mad på, der har gjort dem fortjent til hæderen, der blev vundet foran kendte superrestaurenter som restaurent noma i københavn og alle de andre store hoteller og restaurenter i norden.

- For eksempel har jeg lavet sælsuaasat, på en ny måde, hvor jeg laver de forskellige elementer hver for sig. Risene laves for sig selv, sælen for sig selv, kartoflerne og løgene for sig selv, og så serveret på en måde, hvor det ikke er rodet sammen, men ligger så man kan se de forskellige elementer i retten. Generelt gør vi meget ud af at gøre tingene på en ny måde.

Og så spiller de gode friske grønlandske råvarer også en rolle, mener han.

Vi prøver at skaffe alt frisk her i Grønland. Timmian, sortebær, tyttebær, hellefisk, haj og alt muligt. Det spiller også en vigtig rolle, siger han.

Med Nordisk Råds hædersdiplom følger en check på 100.00 kroner.