Opbakning til forslag om vaccine

Mange borgere i Aasiaat sundhedsdistrikt er bærere af hepatitis B-smitte. Det viser en endnu ikke færdiggjort undersøgelse fra sygehuset. Forslaget om at udvide børnevaccinationsprogrammet med vaccine mod hepatitis B hilses derfor velkommen af forstander Inuuti Fleischer fra Aasiaat sygehus.
Skrevet af Jens Thorin
22. oktober 2009 10:17

- Det er et godt forslag, der på sigt vil betyde, at alvorlige leversygdomme bliver opdaget i tide, siger Inuuti Fleischer.

Verdenssundhedsorganisationen WHO anbefalede i 1989, at vaccinationen mod hepatitis B, blev indført i børnevaccinationsprogrammerne i de lande, hvor mere end 2 procent af befolkningen er smittede med leverbetændelse.

Her i landet er smittefrekvensen langt højere. Det skønnes, at mellem 5 og 10 procent af befolkningen er smittet med kronisk leverbetændelse.

I undersøgelsen fra Aasiaat sundhedsdistrikt, som endnu ikke er færdig, kan man allerede nu se, at der er mange bærere af hepatitis B, selv om mange af dem ikke er syge.

- I Aasiaat har vi en del patienter med kronisk hepatitis B, hvoraf nogle er børn, siger Inuuto Fleischer.

Er vaccinationen mod hepatitis B godt for folkesundheden?

- Ja, det vil være en god investering, siger Inuuti Fleischer.

Et forslag fra landstingsmedlem Olga P. Berthelsen om, at der gives vaccination mod hepatitis B, skal behandles i Inatsisartut her i eftermiddag.