Rådgivning slankede gælden med 11 millioner kroner

INI A/S har succes med sin indsats med en økonomisk rådgivning. Gælden er blevet mindre, og det er til fordel for boligselskabet og lejerne, mener INI.
Den økonomiske rådgiver skal hjælpe de trængte familier med blandt andet at få overblik over deres økonomi og lave planer for, hvordan de kommer af med deres gæld. Foto © : KNR // Anton Gundersen Lihn
Skrevet af Ivik Kristiansen
13. maj 2020 04:25

11 millioner har boligselskabet INI A/S kradset ind i ubetalt gæld sidste år.

Ifølge den politisk økonomisk beretning for 2019 er den samlede huslejegæld faldet fra knap 67 millioner kroner i 2018 til knap 56 millioner kroner sidste år.

Det er sket, fordi boligselskabet har udvidet et rådgivningsprojekt, der skal hjælpe trængte familier med at betale deres regninger.

Og fordelene ved projektet er til at mærke på, lyder det fra boligselskabet.

- Det har både medvirket til en nedbringelse af huslejerestancerne, men det har også givet et generelt fokus på fordelene ved at få hjælp til at skabe det nødvendige overblik i forhold til lejernes privatøkonomi, sagde formand for INI's bestyrelse, Mads Barlach Christensen, på selskabets ordinære generalforsamling 7. maj.

LÆS OGSÅ Rådgivere skal hjælpe med at få betalt huslejen

Den økonomiske rådgiver skal hjælpe de trængte familier med blandt andet at få overblik over deres økonomi og lave planer for, hvordan de kommer af med deres gæld. Ifølge INI er betalte regninger ikke kun en fordel for boligselskabet, det er også en fordel for lejerne selv.

LÆS OGSÅ Økonomisk rådgivning nedbringer huslejegæld

Færre vil nemlig blive smidt ud af deres hjem, og i samarbejde med kommunerne og Selvstyret vil det føre til tidligere indsats omkring de lejere, der også har sociale problemer.

- Samarbejdet med kommunerne, politiet og Allorfik viser, at et tværfagligt fokus kan sikre fornuftige løsninger til gavn for både lejerne og de offentlige, står der på INIs årsrapport.

Det kostede fire millioner kroner at drive rådgivningsprojektet sidste år.

I 2019 fik INI et overskud på 1,9 millioner kroner før skat. Det er en halv million kroner mere end forventet, fremgår det af årsrapporten.