Omkring 350 grønlandske hjemløse i Danmark

6 procent af de hjemløse i Danmark har grønlandsk baggrund. Det viser tal fra Socialforskningsinstituttet, SFI, der hvert andet år tæller antallet af hjemløse i Danmark. Det svarer til omkring 350 personer.
Skrevet af mlk
29. oktober 2013 06:36

Det er første gang, undersøgelsen måler på antallet af grønlændere blandt de hjemløse i Danmark, der indtil videre har været grå tal i statistikken, som man ikke havde noget egentligt overblik over.

På landsplan er det især i Aalborg og København, at grønlænderne vejer tungt i hjemløsestatistikken. I Aalborg har hele 26 procent af de hjemløse grønlandsk baggrund, mens tallet for København er 11 procent og Aarhus og Odense henholdsvis 8 og 9 procent.

Statistikken viser også, at alkohol og hash udgør det største misbrugsproblem blandt de hjemløse med grønlandsk baggrund. I forhold til de etnisk danske hjemløse er stoffer dog et langt mindre problem. Hvor 23 procent af de danske hjemløse har et misbrug af narkotika er tallet 4 procent for de hjemløse med grønlandsk baggrund.

Kun 2 procent af de hjemløse med grønlandsk baggrund er i behandling for deres misbrug eller psykiske sygdom. Blandt gruppen af etnisk danske hjemløse er det tal langt højere, nemlig 15 procent.

SFI foretager hvert andet år en optælling af de hjemløse i uge 6. Årets optælling konkluderer en samlet stigning i antallet af hjemløse i Danmark på 16 procent siden 2009.