Omfattende skolerenovering i Sisimiut

Minngortuunnguup atuarfia skal renoveres for 96 millioner kroner.
Skrevet af Noah Mølgaard
02. december 2010 13:02

En længe ventet renovering af Minngortuunnguup atuarfia i Sisimiut bliver påbegyndt i 2011, hvor et stort antal elever flytter ind i interimiske undervisningslokaler i byens anden skole Nalunnguarfiup atuarfia.

Der har været afholdt en arkitekt konkurrence i forbindelse med den kommende renovering. Forældre og lærere skal i samarbejde med byggeudvalget komme med en indstilling til hvilket tegninger, der matcher deres ønsker for den fremtidige skole.

- Renoveringen af Minngortuunnguup atuarfia vil koste 96 millioner kroner og det er selvstyret og Qeqqata kommunea, der dækker udgifterne, siger formanden for skolebestyrelsen Jørgen Peter Labansen til KNR.

Minngortuunnguup atuarfia har været angrebet af skimmelsvamp og har også været udsat for hærværk og vandskader.

- Men det er ikke kun på grund af skimmelsvamp og hærværk behovet for renovering er kommet, understreger Jørgen Peter Labansen.

- Behovet for renovering har været der i 10 år, men renoveringen har været udsat på grund af prioriteringerne i Hjemmestyret og selvstyret, siger han.

Minngortuunnguup atuarfia har omkring 450 elever og mange af eleverne bliver foreløbig placeret i Nalunnguarfiup atuarfia inden de ny-renoverede lokaler kan tages i brug i august 2015.

- En stor del af de nuværende bygninger bliver revet ned, mens en mindre del stadig vil blive brugt til undervisningen. Flere lokaler i Nalunnguarfiup atuarfia skal nu gennem mindre ændringer for at skolen kan tage imod flere elever, siger Jørgen Peter Labansen.

Vinderen af arkitekt konkurrencen bliver fundet den 3. januar.