Omfattende skolerenovering i Ilulissat

Renoveringen af Atuarfik Mathias Storch går i gang til sommer.
Skrevet af Noah Mølgaard
27. december 2011 09:04

De gamle bygninger i Atuarfik Mathias Storch bliver revet ned og en stor del skolen skal gennem en større renovation.

Behovet for renoveringen af Atuarfik Mathias Storch er ikke nyt. Det har været kendt før kommunesammenlægningen. Den daværende Ilulissat kommune har ellers regnet på renoveringsbehovet til et beløb på 110 millioner kroner. Nu bliver skolen, der blev bygget i 1956 og senere udvidet renoveret for 66 millioner kroner.

- Vi fik desværre ikke opfyldt hele ønsket for renovering af skolen. Naalakkersuisut har taget det faldende antal af elever med i betragtningen. Derfor bliver skolen renoveret for 66 millioner kroner, siger borgmester i Qaasuitsup Kommunia Jess Svane til KNR.

Der har været afholdt en idé konkurrence til renovering og udvikling af skolen og det blev Tegnestuen TNT, der vandt konkurrencen.

Den gamle fløj mod Qupaloraarsuup aqqutaa bliver revet ned og de nedlagte undervisningslokaler bliver ikke erstattet med nye som følge af det faldende antal elever.

Renoveringen af skolen vil kræve forsigtighed, når gamle byggematerialer skal rives ned. Den gamle bygninger i Atuarfik Mathias Storch indeholder blandt andt byggematerialer af asbest.

Den udvendige beklædning med krydsfiner plader er også et problem. Det er utæt og der bliver udviklet for høj varme i lokalerne i sommerhalvåret, skriver Qaasuitsup Kommunia i høringsmaterialet til renoveringen af skolen.

- Renoveringen skulle efter planerne være påbegyndt i efteråret. Men vi er forsinket med et halvt år. Selve renoveringsarbejdet er forventet til at bliver gennemført i 2012 og 2013, siger Jess Svane.