Olsvig glæder sig over møde med arktiske kolleger

Regeringsmodeller, udvikling af infrastruktur og det evigt gyldige, hvordan tjener vi flere penge bliver nogle af emnerne, som arktiske parlamentarikere skal diskutere.
01. marts 2014 15:49

Mandag i den forgangne uge holdt komiteen af arktiske parlamentarikere møde i Ottawa, Canada. Mødet blev Sara Olsvigs (IA) første som mødeleder og formand for komiteen.

- På mødet fik vi lagt os fast på de emner vi vil fokusere på ved vores konference som afholdes i september måned i år. Jeg er rigtig glad for, at blandt andet regeringsmodeller og beslutningsprocesser i Arktis samt udviklingen af bæredygtig infrastruktur bliver nogle af vores fokusområder siger Sara Olsvig.

Den arktiske parlamentarikerkomite afholder hvert andet år en større konference, hvor der bliver udarbejdet en række anbefalinger til de arktiske regeringer. På mødet i Ottawa blev det besluttet at emnerne for den kommende konference bliver bæredygtig udvikling af infrastruktur, regeringsmodeller og beslutningsprocesser, fremme af økonomien i nord gennem ansvarlig udvikling af ressourcer og kapacitetsopbygning samt  miljøudfordringer.

- Jeg glæder mig meget til vores konference i Whitehorse til efteråret. Komiteens anbefalinger har ofte stor indflydelse, og for mig er det vigtigt, at vi laver et solidt stykke arbejde, særligt op til og under konferencen, siger Sara Olsvig om den kommende konference til efteråret 2014.