Olieudslip mindre end først antaget

Det var omkring snarere 75.000 liter solarolie, som blev spildt ved Kangaatsiaq i går, og ikke 250.000 liter, som først antaget.
Skrevet af mlk
07. februar 2010 10:57

Olieudslippet i Kangaatsiaq i går er under kontrol, og så meget som muligt af solarolien er samlet op. Det oplyser beredskabschef Johan Høeg Hansen

Solarolien (diesel) lækkede fra en tank, der stod omkring 30 meter fra havet. Herfra løb det ned over fjeldet og ud i vandet. Brandfolk, politi samt folk fra PolarOil arbejdede i går på at få solarolien inddæmmet med en flydespærring i en bugt ved tankanlægget i Kangaatsiaq. Den helt præcise mængde er ikke sikker, men vurderes til at være 75.000 liter.

Det lykkedes at indsamle 13.100 liter. Og i øjeblikket arbejder beredskabet på at skovle mellem 3 og 4 tons sne op, som har opsuget olie.

Der er stadig et tyndt lag solarolie på vandet i havnen og 1,5 kilometer mod nord langs kysten. Men det er så tyndt et lag, at det vil fordampe i løbet af kort tid, oplyser Johan Høeg Hansen.

- Der vil være en sød duft af solar i Kangaatsiaq et godt stykke tid endnu. Men der er ingen fare ved det og heller ingen brandfare, siger han.

Politiet kender ikke årsagen til udslippet, men efterforsker hændelsen og regner ifølge beredskabschefen med at have et svar en gang i næste uge.