Olieselskaber har søgt vejledning i Danmark

Et dansk revisionsselskab er blevet bedt om hjælp fra flere olieselskaber forud for det aktuelle udbud af licenser i Baffin-bugten.
Skrevet af Mads Fisker
25. november 2010 14:10

Nu kan det ikke vare længe, før Råstofdirektoratet og Naalakkersuisut kan offentliggøre navnene på de olieselskaber, som har vundet licens til efterforskning og boring i den seneste udbudsrunde for 151.000 kvadratkilometer i Baffin-bugten.

Der er 17 licenser i spil, 12 selskaber har søgt, og flere af dem har forud for deres ansøgning været i kontakt med et dansk revisionsselskab.

- Olieselskaberne er meget vilde efter at komme ind i Grønland. Vi er blevet kontaktet af en række selskaber, der vil have vores hjælp til at analysere landet, siger Carina Korsgaard fra revisionsselskabet KPMG til Berlingske Tidende i dag.

KPMG rådgiver blandt andet selskaberne omkring skatteforhold i Grønland. Og revisionsselskabet viderebringer over for den danske avis såkaldte optimister i oliebranchens vurdering, som lyder, at der måske allerede kan begyndes en egentlig olie-produktion i og omkring Grønland inden for fem til otte år.

Her er måske tale om lidt af en ønskedrøm, da det eneste, der indtil videre er fundet i undergrunden er spor efter olie. De blev som bekendt fundet af skotske Cairn Energy, der meget vel også kan være blandt ansøgningerne til de nyudbudte licenser.

Af andre selskaber er hollandsk-britiske Shell og norske Statoil blevet nævnt, men intet er altså endnu offentliggjort.