Oliepenge til uddannelse og kultur

Cairn Energy er som et led i selskabets efterforskningaftale med Selvstyret forpligtet til at uddele midler fra to fonde, og i dag har i alt 21 projekter fået fondenes første millionbidrag.

Den ene fond har som erklæret formål at støtte uddannelse af den lokale arbejdskraft i olieefterforskningsindustrien, mens den anden er en almen kulturel fond til gavn for kulturaktiviterer og unges sportsudøvelser.

Til uddannelsesfonden kom der 20 ansøgninger, og i dag har Cairn offentliggjort de 11 projekter, der er blevet imødekommet med i alt 446.000 dollars - godt 2,5 millioner kroner.

Blandt fondsmodtagerne er Råstofskolen i Sisimiut, der nu kan sende 5 af deres medarbejdere på kursus, med henblik på udvikling af uddannelsestilbud til Råstofskolens elever.

Også Sisimiuts tekniske universitet, ARTEK, Grønlands Arbejdsgiverforening og entreprenørselskabet EMJ-Atcon Greenland er blandt dem, der får penge til udvikling af deres medarbejdere.

Endelig støtter Cairns uddannelsesfond en række enkeltpersoner, med hjælp til relevant videreuddannelse inden for olie- og gasindustrien.

Den kulturelle fond modtog hele 52 ansøgninger, og har ligeledes i dag uddelt omkring 400.000 kroner til 10 af projekterne.
 
Og her kan både håndbold, fodbold, bordtennis og skiklubber glæde sig over penge til diverse aktiviteter. Blandt andet et kunstgræsprojekt til fodboldklubben Kâgssagssuk i Maniitsoq og støtte til opstart af en aktivitetspark i Ilulissat.

Og på kultursiden får blandt andet NIPIAA-rockfestivalen i Aasiaat støtte fra Cairns kulturelle fond.

Bestyrelsen, som har taget stilling til ansøgningerne, består af repræsentanter fra Cairn selv, Kommuneqarfik Sermersooq, Qaasuitsup Kommunia og Qeqqata Kommunia, Råstofskolen, Departementet for Erhverv og Arbejdsmarked, KIIIN og Råstofdirektoratet.Giv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl