Olieboringerne var en fuser

Der er indtil videre ikke fundet noget olie eller gas i Grønland i denne sæson. Det meddeler Cairn Energy i en pressemeddelelse i dag. Greenpeace jubler.
Skrevet af Rune Langhoff
03. august 2011 09:12

Derfor har selskabet forladt boringen Lady Franklin ud over Nuuk.

Ifølge Mike Watts, der er næstkommanderende i Cairn Energy, har noget af de seismiske oplysninger, som selskabet har boret ud fra, vist sig at være ukorrekt.

Og en dårlig nyhed kommer sjældent alene. Som følge af den usuccesfulde boring er Cairn Energys aktier her til formiddag faldet med omkring syv procent. Dermed når aktierne ifølge Bloomberg.com den laveste værdi i 18 måneder - altså tilbage på et niveau fra før selskabet begyndte efterforskningsboringerne i Grønland.

Cairn Energy flyttet nu deres operation nord på - nærmere bestemt hele 750 kilometer.

Øverste chef i Cairn Energy Simon Thomson understreger dog, at selskabet fortsat er optimistiske med hensyn til at finde olie i grønlandsk farvand.

Meddelelsen om, at der ikke er fundet olie, bliver ikke overraskende modtaget med glæde af Greenpeace.

Klimamedarbejder Jon Burgwald skriver på sin blog, at han håber, at Cairn Energys manglende held får andre grådige olieselskaber til at besinde sig og lægge en dæmper på bestræbelserne om at finde olie i Arktis.

Samtidig fastholder han, at der på trods af, at der ikke findes olie, stadig løbes en risiko.

- Cairn spiller russisk roulette med den grønlandske natur, men det ser ud til at være en russisk roulette, der kun består af stor risiko, men ingen gevinst, skriver altså Jon Burgwald.

Den anden boring, Atammik, er blevet midlertidigt suspenderet. Man har endnu ikke nået boremålet, men Cairn Energy vil fortsætte senere på sæsonen.