Ole Dorph: Vi finder en fælles løsning på KANUKOKA i al fordragelighed

Siumut-borgmester i Qaasuitsup Kommunia Ole Dorph tror fuldt og fast på, at de 10 delegerede, der på onsdag skal afgøre KANUKOKA's videre skæbne, nok skal finde en fælles løsning. Men hvordan løsningen konkret kommer til at se ud, vil borgmesteren ikke afsløre.
Foto © : Qaasuisup Kommunia
11. januar 2016 17:09

På det ekstraordinære delegeretmøde skal de delegerede tage stilling til en ny udgave af KANUKOKA under dagsordenens punkt 5 "Ny administrativ struktur for KANUKOKA".

Her skal de tre tilbageværende kommuner i KANUKOKA beslutte, hvordan de vil organisere sig, når nu Kommuneqarfik Sermersooq har meldt sig ud af det kommunale fællesskab.

- Vi skal tage stilling til, hvordan de nye vedtægter skal se ud, og og hvordan vi organiserer KANUKOKA i fremtiden, siger borgmester Ole Dorph.

 

En bid af kagen

De delegerede skal  også stemme om, hvor det nye KANUKOKA skal placeres. Om alle tre kommuner skal have en bid af kagen, det vil sige i henholdsvis Qaqortoq, Maniitsoq og Ilulissat. Eller om man skal centralisere kræfterne eet sted på kysten:

- Det er ikke noget, vi kan tage stilling til alene.det er noget, vi skal i dialog med de andre kommuner om, siger Ole Dorph til KNR.

Blandt de ti delegerede på den ekstra generalforsamling i KANUKOKA tegner Siumut-gruppen sig som den tungeste og udgør syv af de delegerede. Mens Atassut kan mønstre to delegerede og IA en enkelt.

 

Ingen ballade

Men selv om Ole Dorph lige som de to øvrige borgmestre i Siumut-gruppen har sin egen kommune at slås for, og selv om Siumut-gruppen i kraft af sit flertal kan trumfe en beslutning igennem ved simpelt flertalsafstemning, tror Ole Dorph fuldt og fast på, at den samlede gruppe af delegerede nok skal kunne enes om en fælles indstilling:

- Jeg tror ikke på, at der bliver nogen ballade overhovedet.Jeg tror, vi opnår enighed om en struktur, som er tilpasset KANUKOKA og de tre kommuner i fremtiden. Så delegeretmødet kommer til at foregå i al fordragelighed, lyder det fra Ole Dorph.