Og vinderen er...

Napa har kåret vinderen af fotokonkurrencen 'Views from Greenland'.
Skrevet af Louise M. Kleemann
03. maj 2011 14:59

Det blev Ole J. Petersen der løb med vinderprisen. Juryen begrundede blandt andet valget af Ole J. Petersens foto med, at det har et opsigtsvækkende udtryk.

- På en måde, som ikke mange fotos formår, giver det beskueren en følelse af højdeskræk. Samtidig forestiller det et ungt menneske på kanten af isen, og det er en rigtig god symbolik på de 3 temaer, der var udgangspunktet for konkurrencen, lyder begrundelsen.

Ole Petersen modtager vinderpræmien på de 5000 kroner.

Fotografer fra hele Grønland, Danmark og USA har tilsammen indsendt over 230 fotos, som alle bliver vist i udstillingen under Arktisk Ministerråds møde i Nuuk i næste uge.

Juryen bestod af fotograf Jørgen Chemnitz, fotograf og musiker Angu Motzfeldt, direktør i Napa Leise Johnsen og Kristine Kreutzmann fra Kunstskolen i Nuuk.

De var enige om at flere af de indsendte fotos fortjente særlig ros. Derfor har Napa udvalgt 18 fotos, som foruden vinderfotoet også vil blive udstillet i et forstørret format.

'Views from Greenland'kan ses i Katuaq fra lørdag d. 7. maj til tirsdag d. 17. maj. Desuden vil udstilling i en digital form blive vist under Grønlandsfestivalen på Gimsinghoved i Struer i Danmark søndag d. 15. maj.

Alle fotos fra konkurrencen kan ses på www.napa.gl/fotokonkurrence