For og imod lang ventetid

Nogle patienter klager fortsat over den lange ventetid ved telefonen, hvor de skal bestille tid til lægeundersøgelse. Men lægerne er glade for lægetelefonen, for patienterne behøver ikke længere at sidde i venteværelset i timevis.
16. februar 2011 11:13

Ring til din læge og bestil tid. Det er tilbuddet fra lægeklinikken i Nuuk. Her det slut med at gå ned og trække et nummer og så vente på at komme ind til lægen. Nu skal du i stedet trykke et nummer på telefonen.

- Velkommen til lægetelefonen.....vent venligst.....

lyder svaret når man ringer. Det gør man så.

- Det sparer tid, siger lægerne. Men det mener patienterne ikke. Det koster nemlig lange ventetider og høje telefonregninger at komme igennem til en læge. Som en patient siger til Radioavisen, så skulle man tro, at lægetelefonen var oprettet for Teles skyld.

Konstitueret ledende regionslæge Jesper S. Olesen mener, at kritikken skal tages med et gran salt, idet han mener, at telefonen er et bedre alternativ til det gamle system:

- Lægetelefonen er en kæmpesucces. Det har virket som vi gerne vil og det er vigtigt at huske på, hvad det var for et system vi gik væk fra, hvor det var at vi havde folk til rent faktisk at sidde i venteværelset i op til fem timer eller måske endda længere, forklarer Jesper S. Olesen.

Men for dem der er træt af at vente i telefonen derhjemme og betale en tårnhøj telefonregning er der et alternativ som Jesper S. Olesen siger:

- Vi har det tilbud at hernede i lægeklinikken, der kan man komme ned og låne en telefon og derigennem komme til at tale med en læge. Så hvis man ikke har en telefon, eller man ikke ønsker at bruge sin taletid, så er man velkommen til at komme herned og tale med os og låne en telefon så man kan gøre det gratis.

Lægen understreger, at man kun kan ringe fra kl. 8:00 til 09:30 alle hverdage. Ringer man udenfor det tidsrum, så ringer man forgæves.