Ofres tilstand er stabil, men alvorlig

En 20-årig mand bliver netop nu fremstillet i grundlovsforhør i Upernavik efter tragedien i Nutaarmiut, og samtidig kæmper lægerne for at redde to ofres liv.
Skrevet af Karsten Sommer
09. februar 2012 08:49

De to hårdt sårede personer fra gårsdagens tragiske hændelse i bygden Nutaarmiut, blev i går evakueret til Dronning Ingrids hospital i Nuuk, hvor de ankom hen under aften.

Cheflæge Carsten Thordahl oplyste for kort tid siden til KNR Radioavisen at tilstanden for de to alvorligt tilskadekomne i løbet af natten er uændret.

- Deres tilstand er stabil, men stadig alvorlig, siger Carsten Thordahl.

Claus Risbjerg fra politiet oplyste tidligere på morgenen, at den 20-årige gerningsmand ville blive fremstillet i grundlovsforhør i Kredsretten i Upernavik.

- Politiet vil anbefale at grundlovsforhøret skal foregå for åbne døre, og vi regner derfor med at vi vil kunne fortælle nærmere om hvad der kommer frem under afhøringen senere i dag, lød det.

De seneste oplysninger fra Upernavik er dog, at dørene er blevet lukket under grundlovsforhøret.

Politiet kommer senere på formiddagen med en pressemeddelelse, der vil oplyse de nærmere omstændigheder omkring hændelserne i nutaarmiut, samt oplyse hvad den 20-årige vil blive anklaget for.

Her til middag, klokken 12, i dag opfordres befolkningen her i landet til at afholde 2 minutters stilhed i anledning af tragedien i Nutaarmiut.

Det er Formand for Naalakkersuisut Kuupik Kleist og Formand for Inatsisartut Josef Motzfeldt der i fællesskab kommer med opfordringen om de 2 minutters stilhed klokken 12, ligesom offentlige institutioner opfordres til flagning på halv ved middagstid.

Det sker for at vise medfølelse med de efterladte, indbyggerne i Nutaarmiut samt andre berørte af den tragiske begivenhed.

Vi følger naturligvis sagen dagen igennem og bringer seneste nyt i middagens radioavisen.