Offer for bådtyve får hjælp

Et ægtepar i Nanortaliks venskabsby Roskilde har taget initiativ til at hjælpe Najaaraq fra Nanortalik med at samle penge ind til sin far, der har mistet sit livsgrundlag - sin jolle.
18. oktober 2011 14:00

Anni og Jens Glindorf Christensen har siden 1995 kendt Najaaraq, da hun som 12-årig første gang besøgte ægteparret i Roskilde. Nu har Najaaraq har sendt en appel til Anni og Jens Glindorf Christensen i håb om at venskabsbyen vil give en hjælpende hånd.

I appellen lyder det bl.a.: "Min far fylder 50 år den 3. november og har været fanger og fisker siden han var 14 år. Han kan ikke leve uden sin båd/jolle da han bruger den til at skaffe det, han ikke kan undvære. Men han kan ikke tage ud og sejle af en bestemt grund. Den 13. okt. om morgenen fandt han ud af at nogen har taget hans jolle, og den finder man blandt klipper, hvor den blev bombarderet af kraftige bølger".

"Den 14. oktober tog politibåden til det sted hvor jollen var. Men den er blevet ubrugelig. Det samme med motoren. Og det unge par som har taget hans jolle er desværre ikke blevet fundt endnu. Som datter synes jeg, at jeg er nødt til at prøve at hjælpe min far med at genoptage sin erhvervsliv.

- Far arbejder med at give fangerkulturen videre til de unge ved at have elever når han tager ud på fangstpladsen om foråret i klapmyds-sæsonen. Og nu den 15. oktober starter alke-sæsonen
som er en af hans levebrød, og han kan ikke komme ud på jagt!”

Nu har Anni og Jens Glindorf Christensen oprettet en bankkonto og beder både Roskildeborgere og andre om at hjælpe med at skaffe penge til Najaaraqs far.

Ægteparret har også oprettet en facebookside, hvor de løbende orienterer om indsamlingen. Siden hedder 'Personlig Appel - hjælp til grønlandsk fanger i Nanortalik'. Tirsdag aften var der samlet omkring 5.500 kroner ind.

Vil man gerne bidrage til indsamlingen, foregår det via følgende kontonummer: 9173 - 4783854546. Inbetalingen skal mærkes 'Nanortalik'.

Skulle indsamlingen generere mere end hvad en jolle, motor og fangstredskaber koster, vil Anni og Jens Glindorf Christensen give det til de to familier, der efter alt at dømme på tragisk vis har mistet deres børn på havet.