Nyt undervisningsmateriale om vold i hjemmet

Kommende socialrådgivere skal nu have mulighed for at at blive undervist i 'vold i hjemmet' eller måske nærmere, hvordan man opdager vold i hjemmet og arbejder med kvinder og børn, der er udsat for vold.
Foto © : Daniela Brown / Flickr
26. februar 2019 16:19

Projektet Kattunneq, der arbejder for at styrke landets kvindekrisecentre, lancerer i næste uge nyt undervisningsmateriale om vold i hjemmet til socialrådgiveruddannelsen.

Undervisningsmaterialet kommer i forlængelse af en undersøgelse fra Kattunneq, der viser, at de folk som arbejder med familier, der er udsatte for vold, selv mener, at de mangler viden om emnet.

- Derfor håber vi, at praktiserende socialrådgivere og andre faggrupper også vil kigge i materialet, fortæller Kirsten Ørgaard, direktør i Mælkebøttecentret, som er en del af Kattunneq.

Fakta

Der findes otte krisecentre samt et nationalt krise- og behandlingscenter i Grønland.

62 % af de voksne kvinder i Grønland har på et tidspunkt været udsat for vold.

27 % af de 15-18-årige har set eller hørt deres mor blive udsat for vold inden for det seneste år.

Det første kursus i Kattunneq blev holdt i 2014, og Kattunneq løber frem til første kvartal af 2019.

Kattunneq stod i 2016 bag konferencen ’Vold i hjemmet – et fælles ansvar’ i Nuuk for 200 fagfolk.

Kilde: Maryfonden.dk

LÆS OGSÅ Vi er udfordret med voldssager

Udover det nye materiale bliver der den 6. marts afholdt dialogmøde i Nuuk om fremtidens krisecentre. Her deltager folk fra socialområdet i kommunerne og Selvstyret.

Mødet og undervisningsmaterialet er de sidste tiltag i Kattunneq, der har eksisteret siden 2014 og som slutter den 31. marts i år.

Departementet for Sociale Anliggender og Justitsområdet står bag Kattunneq sammen med Mary Fonden, Danner, de grønlandske krisecentre, Mælkebøttecentret og Oak Foundation Denmark.