Nyt studieår venter på Niuernermik Ilinniarfik i Nuuk

Mere end 170 elever starter i år på deres uddannelse hos Niuernermik Ilinniarfik i Nuuk. Eleverne er fordelt pænt på de mange forskellige uddannelser, der er mulighed for at tage på handelsskolen.
Skrevet af Peter Troelsen
13. august 2013 09:16

Der er 66 elever på TNI-uddannelsen, 15 elever på TMI-basisår og 19 nye studerende på TNI-18 uddannelsen. Desuden er der 47 nye studerende på NI-1 uddannelsen og 27 nye studerende er begyndt på akademiuddannelsen. Desuden har skolen omtrent det samme antal elever, der i øjeblikket er på praktikophold.

Alle nye elever på Niuernermik Ilinniarfik deltager på fredag i det traditionsrige Rusrally. Her blandes eleverne på tværs af klasser og studieretning, og sammen skal de så prøve kræfter med forskellige underlige tiltag. Menneskepyramide, bold-golf, speed dating og blindebuk er blandt de mange opgaver eleverne stilles overfor.

På den måde får eleverne lært hinanden at kende, og det har vist sig de tidligere år, at især eleverne fra kysten, der ikke på forhånd havde et stort netværk i hovedstaden, har profiteret af rusrallyet. På den måde lærer eleverne hinanden at kende under utvungne omstændigheder, og det gør det meget lettere at knytte venskaber til resten af studietiden.