Nyt indbrud i Selvstyret

Både natten til tirsdag og natten til i dag, altså omkring midnatstid i går, blev der begået nye indbrud i Grønlands Selvstyres kontor på adressen Imaneq 4 i Nuuk.
30. november 2011 06:27

Hvad angår indbruddet i går kan Politiet først komme med yderlige oplysninger senere på dagen.

Men under indbruddet natten til tirsdag blev der fra stedet stjålet grønlandsk husflid fra kendte grønlandske kunstnere, herunder grønlandsk guldsmykker. Derudover blev to narhvalstænder stjålet, som muligvis er brækket op i mindre stykker. Der blev ligeledes stjålet en kuglepen udført i narhvalstand med guld i begge ender, et sæt med forstørrelsesglas, brevåbner og kuglepen.

To mænd er blevet set, som muligvis med indbruddet at gøre.

Den ene beskrives som grønlænder, 20-25 år, ca. 160 cm høj, normal og lidt spinkel af bygning, mørkt hår, lidt aflangt ansigt. Han var iført en rød, tynd dunjakke og lyse bukser.

Den anden mand beskrives som værende grønlandsk, ca. 160 cm. høj, iført mørkt tøj. bl.a. en jakke med hætte.

Nuuk Politi siger her til morgen til Radioavisen, at de er ret sikre på, at der udelukkende er tale om berigelseskriminalitet. De kan endnu ikke afgøre, om de to nye indbrud har nogen sammenhæng med indbruddet i Selvstyret begået for 5 uger siden. 

Hvis man har fået tilbudt grønlandsk husflid eller guldsmykker til en usædvanlig billig pris eller købet virker mistænkeligt, beder Politiet i Nuuk om at man retter henvendelse til dem på telefonnumer 32 14 48, eller ved personlig henvendelse.