Nyt husflidsværksted i Tasiilaq på vej

Der er bedre forhold på vej for Tasiilaqs husflidskunstnere. De nuværende lokaler i den nuværende bygning, kaldet "Stunken" er alt for ringe, erkender borgmester Asii Chemnitz Narup.
Foto © : Kommuneqarfik Sermersooq/Kristian Kalia Smukk
Skrevet af Karsten Sommer
14. december 2015 04:48

- Jeg har tidligere haft samtaler med kunsthåndværkerne i Tasiilaq, som har klaget over de elendige værkstedsfaciliteter i Stunken, siger borgmesteren.

Derfor har Kommunalbestyrelsen i næste års budget sat 2 millioner kroner af til at flytte værkstedet ind i de bygninger, hvor Kredsretten i dag hører hjemme. Kredsretten flytter til gengæld ind på byens kommunekontor.

- Det er vigtigt at værne om og videreudvikle de traditionelle kunsthåndværk i Østgrønland. Derfor glæder det mig at vi nu endelig kan forbedre deres arbejdsbetingelser i tidssvarende lokaler, siger borgmester Asii Chemnitz Narup.

Kredsretsbygningen skal gennemgå en renovering, før kunsthåndværkerne kan flytte ind, og det kommende værksted vil blive organiseret som forening med et månedligt kontingent, fremgår det af en pressemeddelelse fra Kommuneqarfik Sermersooq.