Nyt håb om flyrute Nuuk-Iqaluit

Der er fortsat liv i planerne om at genoplive en flyrute mellem Grønland og Nunavut - nærmere bestemt mellem hovedstæderne Nuuk og Iqaluit.
Skrevet af Karsten Sommer
21. juli 2009 07:26

Spørgsmålet skulle i dag have været behandlet på et møde mellem Air Greenland og det canadiske flyselskab First Air samt embedsmænd fra Nunavuts departementer for økonomisk udvikling og for transport. Men mødet er blevet aflyst, fordi Air Greenland lige nu er rigelig beskæftiget med den lurende flystrejke fra i morgen aften.

- Men det betyder ikke, at vi ikke fortsat er interesseret i Canada-projektet, siger marketingschef Christian Keldsen fra Air Greenland til canadiske CBC News.

Ifølge CBC News er det forhåbningen, at flyruten Nuuk-Iqaluit kan være en realitet fra næste forår. Air Greenland-talsmænd citeres dog for, at ruten vil kræve, at organisationer og regeringerne i både Nunavut og Grønland forpligter sig.

Et partnerskab mellem First Air og Air Greenland sikrede i 20 år ruten mellem Nunavut og Grønland, men samarbejdet og dermed ruten ophørte i 2001. Siden har passagerer skulle ofre to-tre dage via Europa på en rejse mellem de to byer, hvor turen ellers kan klares på et par timer med en direkte rute.