Nyt håb for danske slædehundekørere

Nu er der godt nyt til de, der dyrker hundeslædekørsel i Danmark. For transportminister Ole Birk Olesen vil arbejde for at ophæve et forbud mod at køre med hundespand i de danske skove.
Jes Steen-Lauersen med sine slædehunde
14. oktober 2018 12:48
Versionist Connie Fontain

Og det glæder Jes Steen-Lauersen, som siden 1985 har kørt med grønlandske slædehunde i de sjællandske skove.

- Det er jo meget glædeligt i og med, at vi skulle have startet vores slæde/vognsæson her den 1. oktober. Vi har en sæson, som løber fra den 1. oktober til 1. april, siger han til KNR.

I starten af oktober kom det frem, at ny forordning fra Naturstyrelsen gjorde det ulovligt at køre med hundespand på de danske skovveje.

Et forbud som Jes Steen-Lauersen slet ikke forstår.

- Nu har vi kørt med grønlandske slædehunde her i Danmark i 33 år, så det vil da være mærkeligt, hvis vi for første gang i 33 år ikke kunne køre i vintersæsonen.

LÆS OGSÅ Danmarkimi orpippassuarni qimussertarneq inerteqqutaalersoq

Men nu kommer den danske transportminister ham nu til undsætning. I en pressemeddelelse skriver Ole Birk Olesen, at der er tale om en en sund og givende fritidsinteresse og sport, og vil derfor bede Færdselsstyrelsen se nærmere på sagen, fordi han mener, det skal være muligt at køre med slædehunde i Danmark.

- Min umiddelbare tanke er, at slædehundekørsel ikke adskiller sig væsentligt fra hestevognskørsel, men nu må vi se hvad Færdselsstyrelsen siger til min henvendelse, skriver han i pressemeddelelsen.

Jes Steen-Lauersen, som bor i Borup håber derfor på, at han snart kan spænde hundene for slæden.

- Der er ikke noget så dejligt, som at stå på en hundeslæde - når vi en sjælden gang har sne i Danmark - ellers kører vi mest med vogn, og det er dejligt at se, hundene arbejde så godt, som de gør, siger Jes Steen-Lauersen til Karsten sommer.  

Ifølge Færdselsstyrelsen skal der dog en lovændring til, hvis det skal være lovligt for slædehundeejerne at køre med hundetrukne vogne på skovvejene.