Slut med hundeslædekørsel på danske skovveje

Kørsel med slædehunde er i fare i Danmark. Vogne trukket af slædehunde må ikke køre på skovstierne, lyder det fra myndighederne. Hundeejere frygter, at det betyder farvel til slædehunden i Danmark, skriver mediet TV Øst.
Foto © : Dana Orlosky/Flickr Creative Commons
08. oktober 2018 08:38

Det er forbudt at køre med hundetrukne vogne på de danske skovveje oplyser Færdselsstyrelsen i et brev til Dansk Polarhunde Klub.

Kennelejer Susan Hansen har i mange år kørt med slædehunde i de danske skove. Hun kalder forbudet for en katastrofe, der kan tage livet af hundeslædesporten i Danmark.

- Hvis vi ikke kan få mulighed for at træne vores hunde, så laver vi heller ikke hvalpe, for det giver ikke mening at lave en Siberian Husky, hvis den ikke kan få lov at gøre det, den er designet til, siger hun til TV Øst.

De sidste tyve år har det været tilladt at køre med slædehunde på skovvejene. Tilladelsen skyldtes uklarhed om reglerne, men Færdselsstyrelsen har nu afklaret reglerne og det er altså blevet et forbud mod hundetrukne vogne på skovveje, hvor der kører motorkøretøjer.

Ifølge Naturstyrelsen og Færdselsstyrelsen er det fortsat tilladt at køre med slædehunde på foreksempel skovstier, enge eller heder.