Nyt gymnasium er på tegnebrættet

Naalakkersuisut er i disse dage i gang med at undersøge mulighederne for at lave et nyt gymnasium. Men planerne er så nye, at Naalakkersusut endnu ikke har afgjort, hvor det nye gymnasium skal ligge.
17. juni 2010 16:28

- Gymnasierne i både Nuuk, Qaqortoq og Aasiaat melder stor fremgang hvad angår nye studenter, fortæller naalakkersuisoq for uddannelse Mimi Karlsen.

Men gymnasierne i Aasiaat og Nuuk er nu så pressede, at 250 ansøgere har fået afslag på at starte på en gymnasial uddannelse til efteråret, blandt andet på grund af for få kollegiepladser.

Det har fået Naalakkersuisut til at gå i gang med at undersøge mulighederne for at lave endnu et gymnasium.

- Så mange som muligt skal have mulighed for at få en gymnasial uddannelse, og vi er derfor gået i gang med at undersøge, om der er andre steder vi kan lave et gymnasium, så vi kan aflaste gymnasierne i Nuuk, Qaqortoq og Aasiaat, siger Mimi Karlsen.

Planerne er så nye, at medlem af Naalakkersuisut for uddannelse, Mimi Karlsen, på nuværende tidspunkt ikke vil sige, hvor et nyt gymnasium vil blive placeret.

Samtidig er spørgsmålet om, hvor pengene skal komme fra, endnu ikke afdækket.

- Planerne vil være helt afhængig af vores økonomiske muligheder. Men det er i vores interesse at sørge for at alle, der søger ind på de gymnasiale uddannelser, også får mulighed for at komme ind, slutter Mimi Karlsen.