Nyt forum for samfundsansvar

Naalakkersuisut og CSR Greenland - Corporate Social Responsibility - har indgået en aftale om at etablere et Forum for Samfundsansvar, hvor Selvstyret og de virksomheder, der arbejder med samfundsansvar kan diskutere relevante sociale, økonomiske og miljømæssige temaer.
11. august 2011 10:52

Formålet er at finde nye, fælles løsninger, der udnytter fordelene i et partnerskab mellem erhvervslivet og det offentlige i Grønland. CSR Greenland har samtidig forpligtet sig til at levere konkrete anbefalinger til Naalakkersuisut omkring det offentliges rolle i forhold til virksomhedernes samfundsansvar.

Etableringen af det nye forum sker ud fra et fælles ønske om at sikre en  udvikling, der tager hensyn til både økonomi, miljø og mennesker.

Det nye Forum for Samfundsansvar skal arbejde med at finde områder, hvor virksomheder og Naalakkersuisut kan finde nye løsninger sammen.

Det kan for eksempel være i forhold til at få unge i arbejde gennem mentorordninger og praktikpladser, finde nye løsninger på miljøproblemer eller sikre gennemsigtige regler og forvaltning. 

Udgangspunktet er, at virksomhederne skal bidrage der, hvor de har en særlig mulighed for at gøre en forskel ved at bruge deres kernekompetencer aktivt, fremgår det i dag af en pressemedelelse.

Naalakkersuisuts faste repræsentant i det nye forum er Naalakkersuisoq, Maliina Abelsen. Mens CSRs repræsentanter er direktør Henrik Leth, direktør Martin Kviesgaard og CSR rådgiver Anne Mette Christiansen. Der samtidig tilknyttet en ekspertgruppe til arbejdet.