Nyt forskningsskib til Pinngortitaleriffik

Grønlands Naturinstitut får i begyndelsen af næste måned et splinternyt, moderne havundersøgelsesskib til 50 millioner kroner.
21. marts 2012 16:51

 Ifølge en pressemeddelelse fra Naturinstituttet skal det nye forskningsskib først og fremmest bruges til fiskeri- undersøgelser, men kommer også til at indgå i miljøundersøgelser i forbindelse med olieefterforskningen til havs og ved kystnære mineaktiviteter.... To områder, der sammen med en stigende skibstrafik og ændrede isforhold medfører et forstærket pres på havmiljøet.

Mængden af marine miljøopgaver og behovet for et beredskab i Grønland forventes at stige i årene fremover, og derfor er det nye forskningsskib ikke kun en langsigtet investering for samfundet, men også et stærkt miljøpolitisk signal, hedder det pressemeddelelsen.

Det nye havundersøgelsesskib, der er 32 meter langt, er bygget på Karstensens Skibsværft i Skagen og indrettet med topmoderne elektronisk navigations- og kommunikationsudstyr til sejlads i arktiske havområder med begrænset satellitdækning.

Skibet er indrettet med flere laboratorier og får plads til 16 mand om bord - fordelt på seks besætningsmedlemmer og 10 biologer.

Den officielle navngivning af det nye forskningsfartøj vil finde sted i Nuuk den 14. april kl. 14.00 ved Skonnertkajen, oplyser Naturintstituttet.