Nyt forsøg på at afværge flykonflikt

Repræsentanter for Air Greenland og Dansk Metal mødes i eftermiddag i Kangerlussuaq i et forsøg på at afværge flymekanikernes varslede strejke, der kan træde i kraft den 1. april.
21. marts 2011 09:31

Begge parter udtrykker for forhandlingerne optimisme om en fornuftig udgang på forhandlingerne, så en konflikt kan undgås.

Air Greenlands personalechef Mads B. Christensen sagde forleden til Radioavisen, at parterne efter hans opfattelse havde haft en god dialog. Og at strejkevarslet var kommet bag på selskabet. Som han sagde, så håbede han, at parterne ville komme tilbage på det gode spor igen.

Også fra den anden side af forhandlingsbordet er der optimisme. Flymekanikernes forhandlingschef, forbundssekretær Keld Bækkelund Hansen har i weekenden holdt møde med Air Greenlands flymekanikere. Han har sit mandat klar og mener, at der kan findes en fornuftig forhandlingsløsning - både til fordel for medarbejderne og selskabet. Og dermed i den sidste ende for Air Greenlands kunder.

Ingen af parterne er interesseret i en konflikt, understreger han.

Ved overenskomstfornyelsen i 2008 fik flymekanikerne løn- og vilkårforbedringer på 17,3 procent. Lønnen og diverse tillæg steg med mellem 600 og 1.000 kroner om måneden samt forbedrede sygdomsforsikringer og pensionsordninger.

Flymekanikernes daværende forhandlingschef Kenneth Bergen betegnede dengang overenskomsten som århundredets aftale i Grønland.