Nyt forsøg i strid om flyafgift

Repræsentanter for Air Greenland og det færøske Atlantic Airways, vil gøre et nyt forsøg på at løse striden om en varslet stor stigning i lufthavnsafgiften. Det sker i forbindelse med et møde den 11. november i det danske Transportministerium sammen med Københavns Lufthavn.
Skrevet af Louise M. Kleemann
14. oktober 2009 05:20

Københavns Lufthavn bebudede tidligere på året, at de to flyselskaber fra de selvstyrende områder, fremover skal betale samme afgift som udenlandske flyselskaber, og ikke som indenrigsflyselskaber, som de hidtil har gjort.

Det ville ifølge Air Greenlands direktør Michael Binzer, betyde en stigning i lufthavnsafgiften på 456 procent, svarende til 90 kroner, som skulle lægges oveni billetprisen.

Folketingsmedlem Høgni Hoydal fra Færøerne, har skrevet til statsminister Lars Løkke Rasmussen om sagen. Og i sit svar skriver statsministeren, at de to nordatalantiske flyselskaber ikke skal forskelsbehandles i forhold til andre flyselskaber. Han sætter sin lid til det kommende møde i november, for at få løst stridspunktet.

Marketingschef i Air Greenland, Christian Keldsen, oplyser til sermitsiaq, at den øgede afgift skulle være trådt i kraft den 1. oktober, men at det endnu ikke er sket.