Nyt fitnesscenter i Nuuk: Det bliver sindssygt stort og sindssygt fedt

Dampbad, spritnyt udstyr og højt til loftet. Forventningerne til det nye fitnesscenter i Nuuk er langt fra små. KNR har talt med ejeren, der viste rundt i det kommende fitnessmekka.
Et tre-etagers fitnesscenter med en tilknyttende café, sauna og dampbade skal efter planen åbne i efteråret. Ejeren af FitnessGL, Allan Juhl, glæder sig. Foto © : Fitness GL
Skrevet af Birgitte Kjeldsen
19. juni 2024 10:31

Hvad er det, der sker i FitnessGL?

Det spørgsmål både stiller og svarer manden bag fitnesskæden, Allan Juhl, selv på:

- Vi innoverer, renoverer og udvikler fitnessgl i betragtningen af, at Nuuk også bliver større, og at vi har et behov for at gøre byen større. Dermed også fitnesscentret.

Allan Juhl står midt i det tomme bygningsskelet, der efter planen snart forvandler sig til et nyt tre-etagers fitnesscenter for træningsentusiaster og motionister i hovedstaden.

Ejer og stifter af FitnessGL kan ikke få armene ned over udsigten til to nye centre i Nuuk. Et stort et i centrum og et i Qinngorput. Foto © : Johansinnguaq Olsen/ KNR

- Som I kan se, så er det sindssygt stort.

1829 kvadratmeter stort, fortæller Allan Juhl.

- Og der kommer sauna, der kommer dampbad, der kommer sindssygt mange løbebånd, sindssygt meget udstyr.

Mindre larm og rod

Det nye udstyr blev leveret allerede sidste år. Fragtet hele vejen fra Kina, USA og Danmark.

Lige nu står det meste pakket ned i kasser og bobleplast i det andet nye motionscenter i bydelen Qinngorput, som efter planen kan åbne allerede næste måned.

Når det nye center åbner inde i centrum, vil al holdtræning foregå dér, fortæller Allan Juhl. Foto © : Johansinnguaq Olsen/ KNR

Indtil centret inde i centrum står klar, fortsætter medlemmerne med at træne i det nuværende center på Prinsessevej.

Og her glæder medlemmerne sig til, at der kommer et sted med mere plads, mindre larm og nyere faciliteter.

FitnessGL i Nuuk: Pris og holdtræning

Lige nu er der fortsat holdtræning i i centret på Prinsessevej og spinning i Qinngorput. Planen er, at når det store center åbner, vil al holdtræning foregå dér.

Medlemsprisen vil blive på 399 kroner i det store center. Når man køber adgang til det, vil man automatisk have adgang til alle faciliteter og alle tre centre i hovedstaden.

Man vil dog også have mulighed for at kunne træne i ét af de gamle centre til en billigere pris.

Blandt andre Fie Ostermann Kriegel, der i en del år har haft sin vante gang i det gamle center.

- Jeg glæder mig faktisk til det åbner. For jeg har gået her i mange år, og jeg er kommet op i den alder, hvor jeg har brug for, at der skal være stille omkring mig, siger hun og griner, da KNR fanger hende midt i træningen i centret på Prinsessevej.

Fie Ostermann Kriegel glæder sig til at kunne træne i roligere omgivelser. Foto © : Johansinnguaq Olsen/ KNR

- Og jeg har fået at vide, at der skal være stillerum. Så det glæder jeg mig meget til. For der er meget larm og støj og høj musik her, siger hun. 

Også gymnasieelev Marius Motzfeldt Mølgaard ser frem til et splinternyt center.

- Jeg synes, det lyder fedt. Jeg plejede at træne ret meget ved tunnelen. Men den lukkede, fordi der skulle komme et nyt center, siger han og henviser til det gamle center i bydelen Nuussuaq. 

Marius Motzfeldt Mølgaard går på GU i Nuuk. Han ser frem til nemt og hurtigt at kunne komme til det nye center, når det åbner. Foto © : Johansinnguaq Olsen/ KNR

- Så nu har jeg ret høje forventninger til det andet, der åbner, siger han og tilføjer:

- Det kommer til at ligge tæt på gymnasiet, så det bliver noget nemmere at gå hen til den efter skole. Det bliver dejligt ikke at skulle gå alt for langt.

En våd fitnessdrøm

Allan Juhl startede FitnessGL-kæden i 2015. Før det hed konceptet ‘Fit and Fun’ – hvilket han startede i bygningen på Prinsessevej i 2002. I dag er der også en FitnessGL-afdeling i Aasiaat.

Centret på Prinsessevej i Nuuk vil man stadig kunne træne i fremover. Har man købt adgang til det nye store fitnesscenter, vil man kunne træne i alle tre centre i hovedstaden. Foto © : Johansinnguaq Olsen/ KNR

Nu – 22 år efter – var tiden inde til at der skulle ske noget nyt. Noget stort.

- Det har været min evige drøm, at vi skulle have bygget et rigtigt motionscenter. Med det rigtige gulv, de rigtige bade, den rigtige sauna og det rigtige udstyr - hele vejen igennem. Det er en evig drøm, der er ved at gå i opfyldelse, siger Allan Juhl.

Hvornår det store nye center åbner, er dog svært at sige. Men der går ikke mange måneder, satser han på.

- Det ser ikke sådan ud. Det ser råt ud og det hele, siger han og gør en armbevægelse ud i det tomme, betonstøvede rum.

- Men et kvalificeret gæt er september eller oktober.

For tiden opbevares de nye mange tons nye maskiner og udstyr i det kommende nye center i Qinngorput. Foto © : Johansinnguaq Olsen/ KNR

Lige nu koncentrerer Allan Juhl og hans medarbejdere sig om projektet i Nuuk. Men han går også med tanker og planer om afdelingerne i de andre byer i Grønland, fortæller han.

- Det er et kæmpe projekt, vi er i gang med nu, som tærer på os og som kræver rigtig mange ressourcer for os. Så vi tager Nuuk først, siger han og tilføjer:

- Når vi er færdige med Nuuk, så ser vi på FitnessGL i Aasiaat.