Nyt familiehus åbnet i Nunavik

Selvom der mange problemer i Nunavik, er der trods alt også lyspunkter.
Kangiqsualujjuaq, Nunavik.
21. marts 2016 07:03

Et nyt initiativ kaldet Qarmaapik Familie Hus, som er sponsoreret af Kativik Regionale Regering og Nunaviks sundhedstjeneste, blev åbnet i denne måned.

Stedet yder forskellige tjenester og andre former for støtte til bygdens indbyggere men især til de unge Inuit.

Huset ligger i Kangiqsualujjuaq, også kaldet George River, en bygd med omkring 900 indbyggere i det nordøstlige del af Nunavik.

Qarmaapik huset er et sted, hvor børn og unge kan være i sikkerhed i nødsituationer, og tilbyder desuden rådgivning og forskellige sociale og kulturelle aktiviteter for forældre og familier med det formål at hjælpe unge Inui, som kan være i fare.

Baseret på traditionelle Inuit metoder

Minnie Grey, direktør for Nunaviks sundhedstjeneste, udtaler at dette hus er blevet en realitet fordi hele bygden hjalp til.

Huset tilbyder løsninger til de mange sociale problemer i området ved at bruge traditionelle Inuit metoder baseret på kulturen.

I nødtilfælde er det også muligt at opholde sig i huset, da der er værelser til rådighed, både for de unge såvel som deres familier.

Og som en ekstra sundhedstjeneste giver huset også undervisning i, hvordan man kan tilberede gode og sunde måltider.

Det håbes nu, at tilsvarende familiehuse, der kan hjælpe unge Inuit, nu også vil blive bygget i andre af Nunaviks bygder.