Nyt debatprogram i KNR

KNR's nye debat program 'KNR-imi Oqalliffik' på dansk 'Debat i KNR' går i luften for første imorgen torsdag.
Skrevet af Noah Mølgaard
25. april 2012 10:24

KNR-imi Oqalliffik bliver sendt i radioen torsdag formiddag mellem klokken 10 og 11 og bliver sendt senere i tv samme dag.

- Vi synes, vi har rigtigt mange gode historier i KNR, som ofte kun kører i Nyhedsformat. Vi mangler lidt den kritiske debat i et lidt længere format, hvor vi kan komme bedre i dybden med vores historier og tidens aktuelle emner. Det er det, vi gerne vil med det nye program, siger Nyhedschef i KNR Mikkel Bjarnø Lund.

KNR-imi Oqalliffik bliver sendt på grønlandsk i 30 minutter og 25 minutter på dansk og hele optagelsen sker i radiostudiet.

- Det bliver ikke noget stort set up. Det er low budget. To eller tre gæster og en journalist i et radiostudie. Tv kameraer på og så ellers der ud af med kritisk debat om et af ugens helt aktuelle emner. Det er ikke stort tv kunst, men det er det, vi har ressourcer til, og det skal nok blive godt, siger nyhedschefen.

Journalister fra radiofladen, Qanorooq og radioavisen får værtsrollen på skift.

- Vi glæder os til at vise nogle flere af de dygtige folk vi har i huset frem for publikum, siger Mikkel Bjarnø Lund.

KNR-imi Oqalliffik - Debat i KNR bliver sendt første gang torsdag den 26. april klokken 10.00 og vises i KNR-TV klokken 20 samme dag.