Nyt bygdeturistselskab i Qaarsut

En gruppe borgere i Uummannaq-bygden Qaarsut grundlagde i denne uge deres eget turismeselskab - Qaarsut Krydstogt Tourist.
Skrevet af Karsten Sommer
07. august 2009 06:44

Selskabet dannes, fordi de mener der er øget interesse fra turister for at besøge grønlandske bygder. Og at turistindtægter kan blive et vigtigt tilskud til udvikling af Qaarsut og andre bygder, skriver Jens Otto Mikaelsen fra det ny turistselskab.

Samtidig opfordrer Qaarsut Krydstogt Tourist myndighederne til at finde frem til nogle bådtyper, der er egnede til grønlandske forhold og som skal kunne bruges til betjening af turister i bygder, og andre mindre turiststeder.

Qaarsuts turistselskab forestiller sig at bådene f.eks. kan anvendes til hvalsafari samt fisker - og fangstture for turisterne.

Det vil være en måde at få skabt indtægter til lokalsamfundene i forbindelse med turismen. Qaarsut Krydstog Tourist mener nemlig at alt for mange af de penge turisterne bruger her i landet, i dag går direkte ned i lommerne på danske rejsebureauer og diverse krydstogtsrederier.

I det hele taget er det Qaarsut Krydstogt Tourists håb, at de store krydstogtsskibe fremover vil involvere lokale grønlandske turistaktører i højere grad end det sker i dag, slutter Jens Otto Mikaelsen fra Qaarsut Krydstogt Tourist.