Nyt børnehus i Kapisillit

Donationer på i alt 3 millioner til Mælkebøttecenteret i Nuuk skal gøre det muligt at etablere et helårshus i bygden Kapisillit for socialt udsatte børn og unge. De mange penge kommer dels fra 15. juni Fonden der støtter med 2.5 millioner kroner mens ANT-Fonden bidrager med 500.000 kroner.
Skrevet af Karsten Sommer
26. august 2013 10:27

Det ny hus i Kapisillit skal anvendes til børn og unge mellem 3-17 år, der er anbragt i Mælkebøttecenteret eller i bo-enheden Ilasiaq, og som har behov for et miljøskift.  De kan i en periode bo i huset i Kapisillit og få indlært en struktureret hverdag i et overskueligt miljø. Derudover vil huset blive brugt som et feriekoloni for børn fra de to institutioner.

Kirsten Ørgaard, Direktør for Mælkebøttecentret, udtrykker stor glæde over de betydelige midler:

- Vi er meget glade for de flotte donationer, som gør det muligt for os at realisere et længe næret ønske om et hus i Kapisillit. En del af vores børn, færdes i socialt belastede miljøer, som har en negativ indvirkning på deres udvikling. Børnene har ofte været overladt til sig selv uden meget voksenkontakt, og haft et liv på gaden sammen med andre børn i samme situation. Størsteparten har behov for et miljøskift til rolige omgivelser sammen med omsorgsskabende voksne, siger Kirsten Ørgaard.

Formand for 15. juni Fondens bestyrelse, Hans-Jørgen Rasmusen, er glad forat kunne bidrage til et projekt, der anvender både den grønlandske natur og faglig viden som et redskab til at hjælpe socialt udsatte børn og unge i Grønland.

Det bliver et nybygget hus på 168 m2 med plads til 8 børn og 2 voksne. Byggeriet er påbegyndt og forventes klart til indvielse i juni 2014.