Foto: Begemot/Flickr Commons

Færøerne Nyeste meningsmålinger tyder på regeringsskifte

En ny meningsmåling op til det kommende valg på Færøerne næste lørdag, den 31.august, varsler et farvel til den nuværende regering.

Ifølge den første Gallup-måling, siden valget blev udskrevet på Færøernes nationaldag den 29. juli, står den nuværende landsstyrekoalition således til at miste sit flertal.

Færøerne har de seneste fire år haft en politisk ledelse bestående af de tre partier Socialdemokratiet, uafhængighedspartiet Tjóðveldi og det lille borgerlige parti Framsøkn.

Gallup-målingen, der er foretaget for Færøernes Radio og TV og offentliggjort mandag aften, viser, at koalitionen med lagmand Aksel V. Johannesen i spidsen, mister to mandater ved valget.

Koalitionen får hermed 15 ud af Lagtingets tilsammen 33 pladser. Oppositionens fire partier får samtidig ifølge meningsmålingen 18 pladser i Lagtinget.

Vinderen af valget bliver ifølge målingen det konservative parti Folkeflokken, som står til at få en mandatfremgang fra seks til otte.

Det andet store oppositionsparti - det liberale Sambandsparti - får syv pladser i Lagtinget i modsætning til de nuværende seks.

Socialdemokratiet, hvor lagmand Aksel V. Johannesen er leder, taber 3,9 procent af stemmerne og får syv mandater i Lagtinget fremfor de nuværende otte.

Uafhængighedspartiet Tjóðveldi mister 2,5 procent og  mister også en plads i Lagtinget og går fra syv mandater til seks.

Det tredje parti i koalitionen - Framsøkn - står til at få en lille fremgang på 0,8 procent. Fremgangen er dog ikke nok til at partiet får flere mandater end de nuværende to.

Yderligere to små partier er repræsenteret i Færøernes Lagting.

Selvstyrepartiet og et andet lille parti - Midterpartiet - går begge tilbage, men bevarer dog ifølge Gallupmålingen sine mandater.

Gallup-målingen er foretaget i dagene fra den 12. til 16. august. 541 personer er blevet spurgt.

Ved valget lørdag den 31.august er der hele 3000 førstegangsvælgere.

 

 

KommentarerGiv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl

KNR TV: TekstTV

Tjek information her:

TTV s 113 Dagligt opdaterede nyheder

TTV s 400 Live flyinformation ank./afg.

TTV s 350 Aktuel TV oversigt

TTV s 610 Aktuel Radio oversigt