Nye vandringsruter afmærkes i Sydgrønland

Mulighederne for som turist eller fastboende at vandre sikkert og trygt i den grønlandske natur bliver nu markant forbedret. To arbejdshold fra Dansk Fjeldvandrerklub og foreningen Qatanngut flyver i denne måned til Grønland, hvor de skal afmærke vandreruter i Sydgrønland.
Skrevet af Karsten Sommer
10. juli 2009 10:50

Formålet er at gøre det muligt også for mindre trænede rygsæk-turister at finde vej i den grønlandske ødemark. Dermed kan der for alvor blive åbnet op for vandreturisme i Sydgrønland.

Afmærkningen af vandreruterne vil ske ved bygning af stenvarder og med markering med rød maling på sten og fjeldsider, sådan som det f.eks. er gjort mange steder i de norske fjelde.

Afmærkningen sker i samarbejde lokale arbejdsløse under ledelse af den lokale grønlandske naturvejleder. Og Kommune Kujalleq er også med til at finansierer projektet.

Imorgen, lørdag, går to ugers arbejde med afmærkning af den første rute igang. Den starter tæt på lufthavnen i Narsarsuaq. Ruten er på ca. 50 km og går fra bygden Igaliku sydpå til Qaqortoq.

Senere i juli afmærkes en lidt kortere rute fra Qassiarsuk til Narsaq. Begge ruterne vil blive udførligt beskrevet i en vandrefolder, som Kommune Kujalleq planlægger at udgive, når arbejdet er udført.