Nye skibe forlænger krydstogtsæsonen

Det er meget positivt, at rederier investerer i isklassificerede passagerskibe, da sæsonen for de nuværende skibe er kort.
Foto © : Camilla Hey - Visit Greenland
06. april 2016 14:53

Der bliver bygget nye krydstogtskibe, der er særligt designet til at kun klare de hårde forhold omkring Grønlands kyster.

Det var den besked Anders La Cour Vahl fra Visit Greenland kunne bringe med hjem fra den store krydstogtsmesse i Miami.

Interesse viser sig både i møder med eksisterende og interesserede rederier og i meddelelser fra blandt andre Celebrity Cruises og Ponant om, at der indenfor de næste tre år planlægges mindst fire nybygninger af isklassificerede passagerskibe, lyder det fra La Cour Vahl.

Tror på markedet

De afdelinger af Royal Arctic Line og Blue Water Greenland, der her med krydstogter at gøre, ser også perspektiver i de nye skibe.

- Det fortæller mig, rederierne satser på, at sejle i arktiske farvande hele året.  Om sommeren her på den nordlige halvkugle og vinteren på den sydlige halvkugle. Og at de tror på, at der er et marked for krydstogtsturisme heroppe, siger Gorm Diernisse fra RAL.

Læs også Rekord mange krydstogter på vej

Kristian Buus Hald fra Blue Water Greenland fortæller, at der generelt var stor interesse for Grønland i Miami og at nyheden om bestillinger på nye isklassificerede skibe viser, at der er efterspørgsel fra kunderne og villighed fra rederierne til at fortsætte med at sejle i Arktis.

Sæsonen bliver længere

Investeringen i bedre egnede skibe skaber muligheder for at få flere besøgende her i landet, siger Diernisse.

- For os er det rigtigt glædeligt, fordi det vil betyde, at vores sæson vil kunne strækkes længere end den er i dag. I og med at de her skibe vil kunne klare sig under betydeligt dårligere vejrforhold, end det vi kan tilbyde i den korte sommerperiode, siger speditionsleder hos Royal Arctic Line, Gorm Diernisse.