Nye pjecer om plejebørn

Opvæksten i en plejefamilie kan føre mange spørgsmål med sig. Ikke mindst: Hvad vil det sige at være plejebarn. Disse spørgsmål besvares i nye pjecer.
21. maj 2010 11:58

Nu er der kommet to nye pjecer på gaden, som kan hjælpe plejebørnene med at få svar. Den ene hedder: "Historien om Sissel Stær" - og er målrettet plejebørn i alderen 0 -6 år.

Pjecen er formuleret som en børnebog, som voksne kan læse op for de kære små. Fortælling handler om adskillelsen fra sin biologiske mor, og hvordan hovedpersonen Sissel tilpasser sig dagligdagen hos plejefamilien, hvor hun blandt andet har fået nye søskende.

Den anden pjece - "Til dig som bor hos plejefamilie" - henvender sig til plejebørn i alderen 6-12 år og er formuleret, så de ældste børn selv kan læse den. Pjecen drejer sig om, hvad plejeforældre er for noget, hvad en sagsbehandler er, og hvornår børnene eventuelt kan flytte hjem til deres biologiske forældre igen.

Begge pjecer bliver sendt ud til kommunerne og vil blive delt ud til plejebørn. Du kan også selv hente pjecerne ved at kontakte Departementet for Sociale Anliggender.

Pjecerne er de første ud af en serie på i alt 5 styk. Resten af serien venter Departementet at udgive, inden året er omme.