Nye normer for olie og gas

Et indflydelsesrigt amerikansk forsknings center har netop offentliggjort en rapport om de ønskede normer i arktisk olie og gasudvinding.
02. oktober 2013 07:24

Det meget kendte amerikanske forskningscenter og tænketank, Pew Charitable Trusts, har netop offentliggjort en rapport om normer med hensyn til olie- og naturgasboring i det arktiske hav.

Rapporten er kommet til den konklusion, at den amerikanske centralregering bør formulere og administrere normer, som skal sikre, at boringer i det arktiske hav bliver gjort forsvarligt.

I følge nyhedsbureauet UPI, skriver Pew i rapporten, at det er fuldstændigt nødvendigt, at passende normer bliver implementeret for sikkerhed i al almindelighed og for at forebygge olieudslip i dette ekstreme, fjerne og sårbare miljø, som rapporten kalder det.

I alt indeholder Pew rapporten, der udkom 27. september, 80 anbefalinger. Blandt andet foreslår Pew, at boringer efter olie og naturgas i det arktiske hav kun bør finde sted i de ca. 100 dage om året da isen smelter nok til at boreplatforme, andet udstyr såvel som redningsudstyr kan bruges i åbent vand.

Desuden siger rapporten, at der skal være de samme normer for alle olie- og naturgasselskaber, der arbejder i de arktiske egne.

Det amerikanske indenrigsministerium vil også offentliggøre en rapport inden årets slutning om normer for off-shore boring i de arktiske egne.