Nye løsninger til sundheds- og sociale problemer i Nunavik

Et bygdefamiliehus er en af de nye ideer, som er blevet fremlagt i Nunavik for at hjælpe med de mange social- og sundhedsproblemer. Tre af provinsen Quebecs ministre har netop besøgt Nunavik. Ministeren for de nordlige egne, ministeren for sociale anliggende og sundhedsministeren. De var I Kuujjuaq og Povunituq den første uge i april for selv at se på forholdene.
10. april 2013 07:27

I januar blev Minnie Grey fra Kuujjuaq udnævnt til generaldirektør for Nunaviks direktorat for sundhedstjenesten og sociale anliggende.

Minnie Grey fortæller til KNR at det var meget usædvanligt at hele tre ministre kom på besøg og at de var imponeret over det de så, men de  kunne også se, at der endnu var meget, der kunne forbedres.

Minnie Grey introducerede dem til ideen om et bygdefamilehus. Hun forklarer KNR at i stedet for at flytte et barn væk fra en familie med problemer, det kan være alkohol, penge eller vold, så bør der oprettes familiehuse i bygderne, hvor HELE familien kan få behandling sammen, så familien ikke bliver endnu mere splittet,  hvilket kun forøger de allerede eksisterende problemer.

Det er ikke meningen, at familien skal flytte til familiehuset, men at de bliver behandlet samlet der.

-Sådanne familiehuse vil gøre nytte af de ældres visdom og traditionel viden, slutter Minnie Grey.