Nye kræfter i Ilisimatusarfik

Naalakkersuisut har udpeget en ny bestyrelse for Ilisimatusarfik. Den nye bestyrelse har ansvaret for at videreudvikle Ilisimatusarfik og får en anerkendt geologi-professor for bordenden.
Skrevet af Mads Pedersen
02. marts 2012 09:38

Til den nye bestyrelse er der blevet udpeget personer, som er anerkendte inden for forskning, universitetsundervisning, kvalitetssikring og andre som er fagligt stærke inden for uddannelsesområder, for at opnå de ønskede målsætninger for Ilisimatusarfik, lyder det.

Den nye bestyrelse består nu af Professor Minik Rosing, Journalist Elna Egede, Seniorrådgiver i Nordisk Ministerråd Hulda Zober Holm, Professor Peter N. Allerup, Prodekan Anne Marie Pahuus og Professor Henning Salling Olesen. Sidstnævnte er genganger fra den tidligere bestyrelse.

Med denne sammensætning af bestyrelses medlemmer håber Naalakkersuisut, at udviklingen af Ilisimatusarfik kan fortsætte, og at der vil ske en videreudvikling af eksisterende og kommende uddannelser.

- Denne sammensætning af yderst kompetente personer indenfor uddannelses- og forskningsverdenen er en gevinst for vor universitet, udtaler naalakkersuisoq Palle Christiansen i en pressemeddelelse.

- Deres opgave bliver nu at sikre en fortsat positiv udvikling af Ilisimatusarfiks uddannelser, forsætter Palle Christiansen.

- Jeg føler mig overbevist om, at den tiltrædende bestyrelse har kompetencerne til at sikre, at de uddannelser vi udbyder på Ilisimatusarfik sikres et højt internationalt fagligt niveau, slutter Palle Christiansen.

Ud over de nævnte seks medlemmer udpeges der yderlige fem bestyrelsesmedlemmer efter indstilling af lærerne, de studerende og det teknisk-administrative personale på Ilisimatusarfik.

Bestyrelsen, som er Ilisimatusarfiks øverste myndighed, skal varetage Ilisimatusarfiks interesser som forsknings- og uddannelsesinstitution samt fastlægge retningslinjer for Ilisimatusarfiks udvikling og organisation. Bestyrelsen er ansvarlig for Ilisimatusarfiks virke, herunder forvaltningen af de økonomiske ressourcer.