Nye kort giver overblik

Nu er det godt nyt for kort-entusiaster. Nu udkommer der nemlig fem nye kort, der stort set dækker de fire nye kommuner.
Skrevet af Rune Langhoff
07. juli 2011 06:52

Et kort dækker området fra Kap Farvel til Arsuk, et kort dækker området fra Ivittuut til Færingehavn og et kort går fra Færingehavn til Isukasia. Dertil er der et kort over hele Qeqqata Kommunia fra Godthåbsfjorden i syd til Nordre Strømfjord længst mod nord. Det sidste kort dækker Qaasuitsup Kommunea fra Kangaatsiaq til Uummannaq.

Kortmaterialet er ikke nyt, det nye er derimod formatet, der tillader, at meget et større område er med på et enkelt kort, lyder det fra udgiveren.

- Kortene viser stort set kommunerne, der hvor der foregår noget. Så det er et praktisk værktøj til at skabe oversigt over ens kommune. Det er overskueligt, for tidligere skulle man sætte flere kort sammen, for at få overblik over sin kommune, siger Tage Schjøtt, direktør for Saga Maps.

De områder, hvor der med Tage Schjøtts ord ikke foregår så meget, får ikke nogle nye kort i denne omgang. Det drejer sig om Østgrønland og Qaasuitsup Kommunea nord for Uummannaq.

Saga Maps udgiver i samme omgang nye historiske kort over fire grønlandske byer, nemlig Ilulissat, Aasiaat, Sisimiut og Qaqortoq. De er lavet i årene efter 2. verdenskrig og viser byerne før store etageblokke skød op og udviklingen for alvor tog fart.