Nye elektroniske søkort kan hindre skibsulykker

Ny samarbejdsaftale mellem Grønland og Danmark betyder, at nye elektroniske søkort er på vej. Kortene mindsker risikoen for skibsulykker.
31. oktober 2009 15:00

Naalakkersuisoq for trafik og infrastruktur Jens B. Frederiksen og miljøminister Troels Lund Poulsen har netop underskrevet en samarbejdsaftale, som betyder, at der fremover skal produceres flere elektroniske søkort over de mest trafikerede grønlandske farvande.

Problemet er nemlig, at de nuværende søkort er for gammeldags og ikke passer til den moderne GPS-navigation, og derfor er der øget risiko for at sejle på skær. Men med de nye kort mindskes risikoen.

- Vi gavner både de sejlende i de grønlandske farvande og miljøet. Blandt andet fordi der vil være en mindre risiko for ulykker, hvor konsekvensen kan være tab af menneskeliv og forurening af miljøet, siger Troels Lund Poulsen.

Også Jens B. Frederiksen er glad for aftalen.

- Nye kort vil også resultere i, at den lokale transport for både erhverv og befolkning bliver mere sikker, siger Jens B. Frederiksen.

Det er det danske Miljøministerium, som afsætter ekstra 10 millioner kroner til hurtigst muligt at forbedre søkortene for farvandet ud for Vestgrønland.