Nye betalingsautomater skal hindre væbnede røverier

Slut med at have kontanter i kasseapparatet. Nyt betalingssystem skal afværge væbnede røverier.
21. marts 2010 15:45

Butikskæden Kamik indfører nyt betalingssystem i to forretninger i Nuuk. Det betyder, at der fremover skal betales via en automat, så personalet ikke længere har adgang til mønter og pengesedler.

Systemet indføres for at afværge episoder som den i går, hvor Kamik Nukøb midt i hovedstaden blev udsat for væbnet røveri.

- Vi er ved at indrette nye diske med såkaldte safe-pay automater, som selv er i stand til at give penge tilbage til kunderne. Systemet kendes fra mange service-stationer i Danmark. Dermed vil der ikke være kontanter i omløb i butikkerne, siger ejer af butikskæden Kamik, Erik Brogaard, i dag til KNR.

Formålet med automaterne er at undgå situationer som det tragiske røveri i går.

- Vi gør det sikkert for alle parter, både for personale og kunder. Så uanset, om der kommer en person med kniv eller jagtgevær, så er der altså ingen penge at komme efter, understreger Erik Brogaard.

Han har efterfølgende selv set det væbnede røveri på video fra butikkens overvågningskamera, og han er rystet.

- Man hører tit om væbnet røveri i Danmark, og det rører ikke en sådan rigtig. Men at se ens personale blive truet med våben, gør et utroligt stærkt indtryk. Og vi vil hjælpe og støtte den pågældende, siger Erik Brogaard.

I første omgang er den ansatte og flere kunder, som overværede episoden, tilbudt psykologhjælp på Dronning Ingrids Hospital i morgen.

Kamik-kæden i Nuuk er det første sted i Grønland med det nye betalingssystem, som tages i brug den 19. april.