Nye anbefalinger til at spare på energien

Årlige eftersyn af oliefyr, oplysningskampagner og energikonsulenter. GA og Nukissiorfiits seneste seminar om energioptimering munder nu ud i en række anbefalinger, som skal bidrage til, at vi bliver bedre til at spare på energien.
26. november 2009 13:49

Blandt andet var en energikonsulentordning, som kan rådgive om energispareløsninger, højt på deltagernes liste, og GA arbejder nu på at finde interessenter, som vil lave en sådan ordning.

Under seminaret præsenterede Selvstyret en ny metode, som kan måle energiforbruget i institutioner og virksomheder.

Arbejdsgiverorganisationen GA's sekretariat vil i det kommende år, som et pilotprojekt, forsøge at anvende metoden for at optimere sit eget forbrug af lys, vand og varme.

Seminaret opfordrede derudover til at gøre det til et lovkrav, at oliefyr og olietanke efterses. Også kursusordninger, uddannelse og tilskudsordninger kan ifølge deltagerne være med til at sikre Grønland et mindsket energiforbrug.

Cirka 70 håndværkere, rådgivere og embedsmænd deltog i Nukkisiorfiit og Arbejdsgivernes energiseminar. Anbefalingerne derfra bliver nu sendt til politikere, kommuner, faggrupper og andre relevante interessenter.