Ny TELE-direktør får kritik og millioner

Tele Greenlands nye adminstrerende direktør, Søren Eriksen, begik fejl på sin seneste arbejdsplads DSB. Men de er ikke så alvorlige, at der kan pilles ved hans gyldne håndtryk på fire millioner kroner.
Skrevet af Mads Fisker
02. april 2012 14:33

Det konkluderer en ny uvildig advokatundersøgelse, erfarer Morgenavisen Jyllands-Posten i dag.

Undersøgelsen kritiserer Søren Eriksen på en række punkter for manglende rapportering til DSBs bestyrelse om forholdene i datterselskabet DSBFirst.

Men kritikken er altså ikke hård nok til, at DSB kan undlade at udbetale det aftrædelsesbeløb på 4 milloner kroner, som Søren Eriksen i følge sin kontrakt havde krav på efter at være blevet fyret, skriver Jyllands Posten.

Da det i sidste uge kom frem, at Søren Eriksen til sommer indtræder som TELE-direktør herhjemme, kaldte professor i økonomi og ledelse Anders Drejer over for Radioavisen topchefen for renset.

Og de nye oplysninger, bekræfter kun den opfattelse, siger han i dag til Jyllands Posten.

- Kritikpunkterne er ikke overvældende alvorlige. Hvis det er det eneste, de har fundet på ham efter at have undersøgt sagen i et helt år, så er der ikke meget at komme efter, lyder vurderingen fra Anders Drejer.

Professoren fastholder dog, at fyringen af Søren Eriksen var helt efter bogen.

- Hvis en bestyrelse har mistet tilliden til en direktør, så er man nødt til at fyre ham, siger Anders Drejer til Jyllands-Posten.