Ny sekretariatschef hos Børnerettighedsinstitutionen i Grønland

Børnetalsmand Aaja Chemnitz Larsen har besluttet at ansætte Lone Nukaaraq Møller, cand.scient, Ph.D, som sekretariatschef for Børnerettighedsinstitutionen i Grønland. Den nye chef har en fra sit tidligere arbejdsliv stor erfaring med børn og unge.
Skrevet af Peter Troelsen
24. maj 2012 07:51

Lone Nukaaraq Møller kommer fra en forskningsbaggrund kombineret med en bred erfaring med at arbejde for børn og unges vilkår. Lone Nukaaraq Møller har tidligere arbejdet med bl.a. Folkesundhedsprogrammet Inuuneritta i Paarisa, ligesom hun fra sin nuværende arbejdsplads i Departement for Uddannelse og Forskning arbejder med unges vilkår og har kendskab til uddannelsessystemet.

-Lone kommer fra forskningsverdenen, men udviste ved ansættelsesprocessen en unik kombination mellem faglige og personlige kompetencer. Udover hun er veluddannet, udviser hun et oprigtigt og nytænkende socialt engagement for børn og unges vilkår. Jeg er overbevidst om, at Lone med sin erfaring og engagement kommer til at bidrage og styrke Børnerettighedsinstitutionen til gavn for børn og unge i Grønland, fortæller børnetalsmand Aaja Chemnitz Larsen.

Inden stillingen blev opslået var der nedsat et ansættelsesudvalg, hvor der ud over børnetalsmanden og to personer fra Børnerettighedsinstitutionen i Grønland også var et medlem fra de mange NGO´ere, der findes på børneområdet i Grønland. Det var Krissie Winberg fra NanuBørn.

- Vi glæder os over, at kunne sætte handling bagved vores intentioner om inddragelse af og samarbejde med NGO´erne, som er en af vores tætteste samarbejdspartnere. NGO'erne har en god føling med, hvilke emner der rører sig blandt børn og unge. Derfor har de rigtig mange ting at kunne bidrage med, så vi har været meget glade for at inddrage NGO´erne i udpegning af Børnerettighedsinstitutionens sekretariatschef, siger ", udtaler Børnetalsmand Aaja Chemnitz Larsen, der ser frem til at Lone Nukaaraq Møller tiltræder sit nye job medio august.