Ny regering ikke årsag til direktørs afgang

Årsagen til at direktøren for London Mining Greenland træder tilbage skyldes ikke personlige årsager, skriver Berlingske Business i dag. Direktørens afgang bunder derimod i "nye politiske vinde", skriver avisen, men London Mining afviser.
Skrevet af Mads Ullerup
12. april 2013 06:35

Mineselskabet står fast og afviser, at der skulle være en sammenhæng mellem indsættelsen af den nye grønlandske regering og afgangen af London Minings direktør og tilføjer i øvrigt, at direktørens afgang ikke vil få indflydelse på jernemineprojektet ved Isukasia.

I går kunne vi fortælle, at London Minings direktør i Grønland Xiaogang Hu, træder tilbage og at det skulle ske på baggrund af personlige årsager.

I dagens Berlingske Business kan man dog læse, at der måske ligger andet til grund for direktørens afgang.

Den danske avis skal angiveligt skal have talt med kilder tæt på Xiaogang Hu, der fortæller, at den afgående direktør har frygtet, at en tilladelse til minedrift ville trække i langdrag, så den tidligst ville komme i gang i 2015. Forsinkelserne skulle ske på grund af det nye styres meldinger om, at det vil ændre storskalaloven og en række andre rammevilkår for mineselskaberne.

Det skulle angiveligt ligeledes være en torn i øjet på London Mining, at Siumut-landsstyret i modsætning til det tidligere IA-styre tager afstand fra, at man bruger billig kinesisk arbejdskraft i anlægsfasen, skriver Berlingske Business.

London Minings talsmand i Danmark, Per Bech Thomsen, er bekendt med rygterne omkring direktørens afgang, men fastholder overfor Radioavisen, at afgangen skyldes personlige årsager.

- Der er ingen sammenhæng mellem Xiaogang Hus afgang, og at der er kommet en ny regering, Per Bech Thomsen.

Han tilføjer i øvrigt, at direktørens afgang ikke vil få indflydelse på jernemineprojektet ved Isukasia. London Mining har indleveret de nødvendige rapporter og venter nu kun på svar fra de grønlandske myndigheder, som kan give dem grønt lys til at etablere jernminen.

London Minings informationschef i Grønland, Kaj Kleist, ønsker i dag stadig ikke at kommentere direktørens afgang, men fastholder, at den skyldes personlige årsager.

Mineselskabet er nu i gang med at finde afløseren for Xiaogang Hu.