Ny rapport om havpattedyr og fugle i Qaanaaq

Forskeren Carsten Egevang fra Grønlands Naturinstitut fremkommer nu med en ny rapport med titlen ”Fugleobservationer i Nordvandet samt lokalviden om fangst i Qaanaaq, juni 2013”.
Skrevet af Karsten Sommer
21. august 2015 05:22

Rapporten beskriver observationer af fuglelivet i Nordvands området, der har åbent vand året rundt. Området ligger i den nordlige del af Baffin Bugt mellem Qaanaaq og canadiske Ellesmere Island.

Og ikke mindst fortæller rapporten, hvordan befolkningen i Qaanaaq-området oplever situationen for hvalrosser og narhvaler i området.

På baggrund af samtaler med fangerne, beskriver rapporten hvor de mener, at der er et misforhold mellem lovgivningen og forvaltningen af de to arter, sammenholdt med de faktiske forhold, som de som erhvervsfangere oplever i området.  

 

Giver data om svært tilgængelige områder

De indsamlede fugleobservationer og interviews med fangere blev foretaget under et feltarbejde med mærkning af hvalrosser og narhvaler.

Fire erhvervsfangere og to biologer fra Grønlands Naturinstitut deltog under feltarbejdet, der strakte sig fra Qaanaaq by i syd til Smith Sund ved Etah i nord.  

Rapporten indeholder mange nye og interessante oplysninger, i og med at forskerne og fangerne under feltarbejdet besøgte normalt svært tilgængelige lokaliteter.

Og da rapportens forfatter, Carsten Egevang også er en anerkendt fotograf, er rapporten rigt illustreret med helt unikke fotos.

Det hele kan ses og læses nu på Grønlands Naturinstituts hjemmeside.